Sinds september 2009 is van Asten Rescue trainingen officieel IPAF opleidingscentrum.

Door intense samenwerking tussen IPAF en van Asten Rescue trainingen is er nu een zeer uitgebreide IPAF cursus ontstaan speciaal toegericht op de brandweer. In deze cursus komen alle veiligheids aspecten aan de orde en ook een volledige inzet training.

De cursus bestaat uit een halve dag theorie voor maximaal 12 personen op lokatie. vervolgens zal er per 3 personen één dag inzet training worden gegeven op de eigen machine in het eigen verzorgingsgebied.

(Let op: cursisten moeten al op de hoogte zijn van de werking en bediening van de machine waarmee ze deze opleiding draaien.) Uiteraard kan dit voor diverse machines ook door van Asten Rescue trainingen worden verzorgt.

Na deze training zullen de kandidaten zelfstandig minimaal 2 pto uren per 2 personen moeten oefenen. Na deze oefen sessie zal er een theorie en praktijk examen afgenomen worden welke ook weer voor 3 personen een halve dag in beslag neemt. Als de kandidaten dit met een voldoende hebben afgerond zullen zij in het bezit komen van een IPAF certificaat categorie “1b” met als aanvulling “Fire Special”

Zie ook: www.ipaf.org/nl

IPAF

Officieel IPAF  Fire opleidingscentrum van Asten Rescue trainingen.

Sinds september 2009Heeft u nog een mooie foto voor onze  site? Wij houden ons aanbevolen!