Van Asten Rescue trainingen is gespecialiseerd in technische en inzettactische opleidingen voor redvoertuigen.

Van Asten Rescue trainingen richt zich op brandweer specifieke opleidingen op het gebied van de inzet van redvoertuigen (hoogwerkers, autoladders). De activiteiten vormen een combinatie van de bediening, de veiligheid en de inzet van deze voertuigen bij de brandweer. 

Momenteel is de kennis van brandweermensen op het gebied van veilig werken met een redvoertuig vaak niet op niveau. Daarnaast is de vraag naar opleidingen binnen de brandweer explosief gestegen na een aantal ernstige incidenten de afgelopen jaren.

In Nederland zijn circa 433 brandweerkorpsen actief. Deze korpsen bestaan 80% uit voornamelijk vrijwilligers en 20% uit beroepsbrandweer mensen. Sommige brandweerkorpsen hebben zowel een lokaal als een regionaal aandachtsgebied.

Redvoertuigen zijn voornamelijk in de grotere brandweerkorpsen aanwezig en hebben meestal een bovenlokale inzet functie. Dit betekent dat de bedieners van deze voertuigen een grote verantwoordelijkheid dragen en dat hun kennis van deze voertuigen op niveau dient te zijn.

De kennis die hiervoor noodzakelijk is, is het specialisme van “van Asten Rescue trainingen”.


 


 

Home

Bronto Roermond hoogafgestempeld
Heeft u nog een mooie foto voor onze  site? Wij houden ons aanbevolen!

Laatste nieuws links:

Brandweer Harnas Vlamdovend

Artikel: Vertikal.net

            Access-Inter.

Ipaf Nieuws

Nieuws !!!
 

Controleer de pal-card: Klik HIER